Dragi moji!

Evo mene ponovo posle dužeg vremena. Razlog tome su vaše uporne posete mom blogu, koje ne da se nisu smanjivale u mesecima kada nisam objavljivala postove, već su naprotiv – rasle! A Vaša pisma su mi i dalje stizala. Hvala Vam na tome! 🙂
To je samo potvrda da sve veći broj ljudi zanima sirova ishrana, pa kad je već tako, osećam dužnost da uzvratim vaše iskazano poštovanje.
U svoju odbranu, obaveštavam Vas da sam prestala da pišem onda kada sam prestala da se hranim isključivo sirovom hranom. Razlog tome su zdravstveni problemi. Iako sam se sve vreme osećala odlično dok sam bila na isključivo presnoj ishrani, konstatovane su mi tegobe, zbog kojih su mi lekari savetovali potpunu promenu ishrane i strog odmor.
Naglašavam da ne mislim da je sirova hrana dovela do poremećaja moje krvne slike i privremenih oboljenja koja su nastupila. Mislim da je višemesečni stres i tempo mog života u tom periodu bio vinovnik svim problemima. Pa ipak, tada sam osećala da bi bilo dvolično da zagovaram tip ishrane koji sama ne koristim.
Sada sam ponovo potpuno zdrava, srećna i aktivna. Moja ishrana više nije isključivo sirova. Ne jedem crveno i belo meso, ponekad jedem ribu i mlečne prerađevine, i uglavnom se hranim voćem i povrćem. Tako mi sada prija, osećam se snažno i zdravo. Ne podržavam bilo kakvu isključivost niti osuđujem ikoga ko se hrani i živi drugačije. Mislim da je dobro da svak proba i pronađe šta je za njega najbolje i šta mu najviše prija. U vremenu koje je prošlo, samo sam potvrdila koliko je važno osluškivanje.
Nastavljam da pišem blog o sirovoj ishrani, pre svega zato što zaista volim sirovu hranu, a potom što ste mi svojom pažnjom jasno stavili do znanja da i vama prija da o tome čitate. Sada mi se to ne čini kao dvolično, jer sam vam jasno objavila da presna ishrana nije isključivo moj izbor u ovom periodu. Dakle, nastavljamo da delimo jednostavne sirove recepte i da jedni druge inspirišemo da biramo zdrav način života.
Još jednom: najlepše vam hvala svima. Kao i do sada, pozivam vas da mi pišete, a ja ću vaše ideje objaviti, naravno, pod uslovom da ste vi sa tim saglasni.
Želim vam svima mnogo zdravlja i radosti!

S ljubavlju,
Ivana